Гледай онлайн: Стоичков (2012)

Резюме: Гений, шоумен, мечтател, хулиган, лидер, победител, идол – това са само някои от определенията, с които Христо Стоичков е бил наричан през годините. Всички те описват малка част от противоречивата личност на най-популярния българин по света. В биографичн филм за Стоичков, режисьорът и сценарист Борислав Колев разказва вдъхновяващата истинска история за едно изключително професионално израстване, граничещо с предела на човешките възможности, и многобройните лични жертви, които е трябвало да бъдат направени по пътя.
Филмът „Стоичков (2012)“ представлява драматичен разказ за спортната кариера и бурната житейска съдба на най-известния българин по света – Христо Стоичков.
Целта на документалния филм „Стоичков” е да разбие досегашните клишета за личността му и да разкрие чувствителния човек, скрит зад образа на гениален футболист, показан с всичките му противоречия без излишен блясък. „Зрителите ще се срещнат с един Стоичков, който се различава драстично от неговия клиширан медиен образ – такъв, какъвто не го познават и на места, където не са го виждали”, обещава филмовият критик Борислав Колев, страстен футболен фен.
Противно на очакванията Стоичков приел предложението за филма още, когато през юли 2009 г. Борислав Колев и продуцентът Димитър Гочев му се обадили по телефона и му разказали за идеята си. Малко след това обсъдили детайлите по филма и на живо, в България.
„В голяма част от българските медии Стоичков е представян еднопланово, като се набляга на жълториите и негативизма. Това е и една от причините понякога да е агресивен към представители на отделни медии – един вид защитна реакция, защото много помия се е изляла отгоре му, много лъжи е чул и прочел за себе си и своето семейство. А той не понася безпардонното нахлуване в личното му пространство”, категоричен е авторът на филма за спортната ни легенда.
Продукция на Камера ООД, БНТ, Спектакъл ООД, Koh-I-Noor България; с подкрепата на Национален филмов център и Български футболен съюз.


Сценарист: N / A
Режисьор: Борислав Колев
В ролите: N / A
Държава: Южна Корея
Година: 2012
Времетраене: ~89 минути
Рейтинг в IMDb: Стоичков (2012) on IMDb

Стоичков (2012)

Допълнително: Филмът е с българско аудио !!!
Намерете повече информация за това как да гледате и сваляте филми от нашата страница „Често Задавани Въпроси“.
жж

Трейлър

Гледай с плеър 1

Гледай с плеър 2

Гледай с плеър 3

1,688 total views, 2 views today

Стоичков (2012)
4.3 (85.71%) 7 votes

Други онлайн филми от същите категории.

  • 11.02.2017 Чайникът / The Brass Teapot (2012) Гледай онлайн: Чайникът / The Brass Teapot (2012) Резюме: Базиран на едноименната серия комикси „Чайникът / The Brass Teapot (2012)“ се фокусира върху живота на младата двойка Джон и Алис, които като повечето хора се опитват да се справят с последиците от тежката финансова криза, която […] Posted in Комедия, Трилър, Фентъзи
  • 20.01.2016 Прометей / Prometheus (2012) Гледай онлайн: Прометей / Prometheus (2012) Резюме: Във филма „Прометей / Prometheus (2012)“ Ридли Скот, режисьор на „Пришълецът” и “Блейд Рънър”, се връща отново към жанра, за който той има голям принос в неговото определяне. С филма „Прометей (2012)“ той създава разтърсваща […] Posted in Приключенски, Трилър, Фантастика
  • 16.12.2015 Старецът / Shal (2012) Гледай онлайн: Старецът / Shal (2012) Резюме: Филмът „Старецът / Shal (2012)“ на големия казахстански режисьор Ермек Торсунов е заснет по мотиви от романа на Ернест Хемингуей „Старецът и морето“, но този път историята не се развива в морето, а в едно малко селце и в дивата Казахстанска […] Posted in Драма, Екшън, Приключенски
  • Имоджийн / Girl Most Likely (2012)26.07.2017 Имоджийн / Girl Most Likely (2012) Гледай онлайн: Имоджийн / Girl Most Likely (2012) Резюме: 40 годишната писателка Имоджийн (Кристен Уиг) е в криза. Любимият я напуска, изгонена е от квартирата й, уволняват я от работа, даже и приятелката й (Джун Рафаел), която на пръв поглед й желае доброто, не я подкрепя. Единственият […] Posted in Комедия

Коментирайте

коментара